Inschrijven en vergoedingen

Kraamzorg die door Kraamzorg Perine geleverd wordt valt binnen de vergoedingen van de basisverzekering. Net als bij reguliere kraamzorgorganisaties is er in 2024 een wettelijke bijdrage van € 5,10 per uur.

Bij een aanvullende verzekering worden deze kosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kan je altijd even controleren op je polis.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan de zorg van een ZZP’er.
Volgens het L.I.P. (Landelijk Indicatie Protocol) heeft iedere vrouw recht op 49 uur kraamzorg, geef je flesvoeding dan is het 45 uur.
Deze uren worden in overleg verdeeld over 8 dagen.
Mocht er een situatie voordoen dat de basis uren niet voldoende zijn dan kan de verloskundige in overleg met de kraamverzorgende extra uren bij indiceren. Er is een maximum van totaal 10 dagen kraamzorg.

Kraamzorg Perine is lid van de Coöperatieve Kraamzorggroep U.A.
Deze coöperatie heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
Dit kan je dan ook vermelden bij je zorgverzekering.

Inschrijving

Spreekt de website je aan en wil je zorg van mij ontvangen dan ben je van harte welkom. Inschrijven gaat heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Zodra ik je aanvraag heb ontvangen neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op en uiterlijk 3 dagen na je aanmelding hebben we elkaar telefonisch gesproken. Hierna volgt een bevestiging van de inschrijving. Rond de zevende maand van je zwangerschap neem ik contact met je op en plannen we een intakegesprek. Zo kunnen we alvast kennismaken en de aankomende kraamtijd bespreken. Vervolgens kan je bij je zorgverzekeraar aangeven dat de zorg is ondergebracht bij de Coöperatieve Kraamzorggroep U. A. en dat de zorg wordt verleend door Kraamzorg Perine.